Werkom in Actie voor Marokko

Werkom in aktie voor Marokko Chekhchar

Raised

211
21% reached of my target amount €1,000

Alle beetjes helpen

18-09-23

Tussenstand donaties

Nadat de zware aardbeving Marokko trof, opende het Rode Kruis Giro 6868 om hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers. Tot nu toe is er 6,2 miljoen euro binnengekomen voor noodhulp. Het gedoneerde geld gaat naar de hulp die de Marokkaanse Rode Halve Maan – zoals het Rode Kruis heet in Marokko – verleent in het rampgebied. In totaal wordt geschat dat er 105 miljoen euro nodig is voor de slachtoffers van de aardbeving.

Hoe helpt het Rode Kruis bij de aardbeving?

  • We ondersteunen de zoek- en reddingsoperaties en proberen zoveel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen.
  • We brengen noodhulpgoederen naar de getroffen gebieden, zoals dekens, eten, hygiënekits, tenten en schoon drinkwater.
  • We verlenen eerste hulp, medische hulp en psychosociale hulp aan mensen die geraakt zijn door de beving.
  • We zorgen dat onze vrijwilligers in Marokko bloed kunnen doneren voor de slachtoffers.
  • Ook brengen hulpverleners gewonde mensen naar het ziekenhuis.

 

Update 18 september:
Op dit moment is er op de meeste plekken genoeg eten en drinken voor degenen die dat nodig hebben. Dat kan dankzij grote steun vanuit de hele wereld. Maar het is belangrijk om deze hulp ook de komende tijd op peil te houden, wanneer de aandacht voor de ramp afneemt. Eén van de topprioriteiten is nu het bieden van onderdak. Er wordt regen verwacht en in de komende weken zal het geleidelijk steeds kouder worden, wat vooral in de bergen tot gevaarlijke situaties kan leiden.  

13-09-23

Reddingswerkers in Marokko blijven zich ruim een halve week na de aardbeving inzetten om overlevenden te vinden. Journalisten in het rampgebied zeggen dat woensdag duidelijk meer militairen, politiemensen en hulpverleners te zien zijn op wegen bij het epicentrum. Ondertussen slinkt de kans dat nog overlevenden worden aangetroffen en zijn er nog steeds dorpen waar nog weinig hulp van buitenaf is gearriveerd.

 

Daarom blijf helpen blijf geven.

“Vrijgevigheid vraagt om een open hart en een liefde die er niets voor terug vraagt.”

15-09-23

Op vrijdag maken de omroepen VPRO en BNNVARA een speciale televisie-uitzending ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ‘Samen voor Marokko’ wordt om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1, kondigden de omroepen donderdag aan.Laatste wijziging: 15 september 2023, 09:44

De live-uitzending is op initiatief van Nadia Moussaid en Sahil Amar Aïssa en wordt gepresenteerd door Moussaid en Khalid Kasem. In de uitzending worden verhalen van de slachtoffers verteld en wordt er gesproken over steun aan het getroffen gebied. Het Rode Kruis werkt mee aan deze uitzending en biedt de gelegenheid aan mensen om te doneren via giro 6868.